fejleckep

Hitoktatás

Május 26-án, vasárnap 12:00 órakor templomunkban bérmálkozás lesz, 28 fő részesül a bérmálás szentségében.

A szentmisét bemutatja és a szentséget kiszolgáltatja Szabó József atya, püspöki helynök, az egri szeminárium spirituálisa.

Május 12-én, vasárnap 12:00-kor lesz az Elsőáldozási szentmise. 22 gyermek fog első alkalommal az oltáriszentséghez járulni.

Május 2-án, csütörtökön 16:30-kor az elsőáldozóknak szülői értekezlet lesz.

Április 27-én, szombaton tartjuk meg a hittanos kirándulást Lillafüredre.

Február 13-án, szerdán 16.30-kor rövid szülői értekezletet tartunk a farsangi előkészületekről a hittanos gyermekek szüleinek, a felkészítő kezdetén.

Január 10-én, csütörtökön folytatjuk a bérmálozási előkészítőt.

Január 9-én, szerdán folytatódik az elsőáldozási felkészítő.

November 8-án, csütörtökön 16.30-kor kezdődik a bérmálkozási felkészítő a templom emeleti hittantermében.

November 7-én,szerdán 16.30-kor kezdődik az elsőáldozási felkészítő az Ádám János teremben. Elsőáldozásra készülő családokat a vasárnapi 8:30-as szentmisére várjuk.
Kérjük a szülőket, hogy ebben segítsék a felkészülést az elsőáldozásra.

Október 24-én, szerdán 16.30-kor szülői értekezletet tartunk az elsőáldozók részére az Ádám János teremben. Az első foglalkozás november 7-én lesz.

Az elsőáldozási és bérmálkozási felkészítőkre még lehet jelentkezni.

Rajzversenyt hirdetünk a templombúcsúra gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A verseny témája „Jézus, az Isten Igéje”.

Technika: Szabadon választott (grafika, tempera, vízfesték, pasztell stb.) Méret: A/4

Határidő: A rajzokat 2018. szeptember 29-én helyben is el lehet készíteni vagy előre le lehet adni az Avas-Déli Római Katolikus Plébánián délután szeptember 29-én, 13 óráig. Kérjük, hogy a borítékra írják rá: rajzpályázat

A rajzok hátoldalán a következő adatok szerepeljenek: Név, iskola neve, osztály Elérhetőség/Telefon/Email:

Értékelés: A pályamunkákat szakmai zsűri értékeli.

Díjazás: Korosztályonként első, második és harmadik díjat osztunk ki. A díjazott alkotásokat az Isteni Ige Templomában állítjuk ki. Ezen feltüntetjük a győztes alkotók és iskolák neveit is.

Ünnepélyes díjkiosztó: 2018. szeptember 29. 14 órakor

Leírás: Jézus, az Isten Igéje. Általa szól hozzánk a mi Mennyei Atyánk. Gyakran a Szentírást (Bibliát) is az Isten Igéjének nevezzük, ami élővé vált Jézus Krisztusban. Az Atyáról beszél nekünk, az Ő szeretetéről és csodálatos országáról. Megmutatja nekünk,hogyan juthatunk el az Atyához a hit, a szeretet és a megbocsátás útján járva. Isten szava lámpás, mely világít, hogy el ne tévedjünk. Isten Igéje táplálék, azoknak, akik éhezik és szomjazzák az Igazságot. Isten Igéje meghívás, azoknak, akik meghallják és befogadják. Az Isten Igéje Erő, mely képessé tesz bennünket, hogy legyőzzük a rosszat.

Plébániánk idei napközis hittantáborát a Jezsuita Gimnáziummal közös területén rendezte meg augusztus 21-24-ig.

A részt vevő 30 gyermekre minden nap 8 felnőtt vigyázott.

Közös imával és énekléssel kezdtünk minden napot a templomban, majd zártuk le az Ádám János közösségi teremben.

Az első nap játékos ismerkedéssel, kézműves foglalkozásokkal és labdajátékokkal telt.

Második nap a Miskolctapolcai Avalon Parkba vitt bennünket a Dotto kisvonat, ahol a gyerekek önfeledten vetették bele magukat a park játszóterének különböző elemeibe (pl. spirál csőcsúszda, óriás trambulin, fánkcsúszda, kötélpiramis, kötélhíd stb.).

Harmadik nap a Vadasparkba kirándultunk busszal és villamossal.

Utolsó nap pedig az Avasi Lovastanyára mentünk, ahol egész délelőtt lovasszekéren és lóháton ülhettek a gyerekek.

Hálásan köszönjük dr. Ternyák Csaba érsek atyának és a Főegyházmegyei Karitász Központnak, hogy hozzájárultak a tábor megvalósításához!

A négy nap során felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak mindannyian!

A napközis hittantáborba jelentkezett családokat kérjük, hogy a jelentkezési díjat fizessék be a plébániai irodán. Az tájékoztató levelet a jövő hét elején kihelyezzük a templom hirdető táblájára vagy az irodában felvehető.

Augusztus 21-24 között napközis tábort tartunk 7-14 éves korú gyermekek részére. A tábor reggel 8 órától, délután 16 óráig tart. Színes programokkal (Vadaspark, Lillafüredi kalandpark, Avalon park, lovaglás, játszótér, kisvonatozás) várjuk az érdeklődő gyermekeket. Minden nap meleg ebédet és hideg tízórait, uzsonnát biztosítunk. A tábor díja: 5.000,-Ft. Jelentkezési lapok felvehetők az irodán, a sekrestyében és a templom bejáratánál. A felvételről július folyamán döntünk.

Támogatókat keresünk az Élő Kenyér kiadvány beszerzéséhez, mely a templomba járó gyerekek szentmisén való részvételét segíti játékos formában. 20 db Élő Kenyér kiadvány éves előfizetési díja 97.000 Ft. Az Élő Víz című kiadvány beszerzéséhez is keresünk támogatókat, ez a vasárnapi olvasmányokhoz és evangéliumhoz nyújt rövid elmélkedéseket a híveknek. 200 db beszerzése kb. 95.000 Ft egy évre. •

A jövő évi elsőáldozásra és bérmálkozásra októbertől lehet jelentkezni.

Május 13-án, vasárnap a 8:30-as szentmisén kerül sor 31 gyermek első szentáldozására.

A szentmise után agapé a Jezsuita Gimnázium ebédlőjében.

Április 14-én, szombaton hittanos kirándulást szervezünk Lillafüredre.

Március 21-én, szerdán 16:30-kor szülői értekezlet az elsőáldozóknak.

Március 11-én és 18-án, vasárnap gyermek passio próbák a 8:30-as szentmisék után.

December 17-én a 8.30-as szentmise után a hittanteremben, december 22-én, pénteken 15 órától és december 23-án, szombaton 10 órától, a templomban tartjuk a karácsonyi pásztorjáték próbáit.

November 26-án, vasárnap a 8:30-as szentmise után lesz a karácsonyi pásztorjáték szereposztása és első próbája. Mindenkit, aki szerepelni akar nagy szeretettel várunk! (További próbák a vasárnapi 8:30-as szentmisék után: december 10-én és 17-én.)

Keddenként 16:30-kor tartunk bérmálkozási felkészítőt (8.+ évf), szerdánként 16:30-kor pedig elsőáldozási felkészítőt (3.+ évf) az Ádám János közösségi teremben.

2017. október 17-től bérmálkozási felkészítő indul 8. osztályosok és középiskolások számára

2017. október 18-tól az elsőáldozók részére szülői értekezletet tartunk 16:30-tól 17:30-ig (A szülői értekezleten való megjelenés nélkül nem tudjuk felvenni a gyermeket). Az első óra október 25-én lesz. Elsősorban harmadikosok jelentkezését várjuk. Jelentkezni lehet vasárnaponként a 8:30-as szentmise után, a hitoktatóknál az iskolákban és a plébániai irodán

Októberben kezdődnek az elsőáldozási és bérmálkozási felkészítők a plébánián. Elsőáldozásra 3. osztálytól, bérmálkozásra 8. osztályosok és középiskolások jelentkezését várjuk. Jelentkezni lehet vasárnaponként a 8:30-as szentmise után, a hitoktatóknál az iskolákban és a plébániai irodán.

 

logo

Isteni Ige temploma - Avas-Déli Római Katolikus Plébánia

3529 Miskolc, Fényi Gyula tér 4.

Telefon: +36 46 303 474

E-mail: jezsu.plebania@gmail.com