fejleckep

Karitász: szeptemberi beszámoló

A Karitász csoport 2018.szeptember havi tevékenysége


Szeptember az iskolakezdés hónapja. A Karitász is készült, 15 alsótagozatos diáknak tudtunk írószer csomagot adományozni, 6800.-Ft értékben. 5000.- Ft támogatást az egyházmegyétől kaptunk, 1800.- Ft támogatást pedig csoportunk tett hozzá adományból. Hitoktatók segítségével jutott el az adomány a gyerekekhez,aminek nagyon örültek.
14 családot tudtunk segíteni most is élelmiszer csomaggal.
4 db krízis segély kérelem érkezett családoktól, melyet egri központunk felé továbbítottunk, így segítve a rászoruló családokat.
Egy idős testvérünknek sikerült elintézni a rendkívüli nyugdíj emelését, egyszeri szociális segélyt is kapott 15.000.- Ft- ot  Elromlott vérnyomás mérője is javításra került. Hála és köszönet a rózsafűzér társulat vezetőjének Marikának. Isten áldja segítségéért!
A Szentgyörgy u. 52.sz. alatt 2 családot látogatunk rendszeresen. Tapasztaltuk hogy rossz, hiányos a korlát és a lépcső. Megkerestük a ház közös képviselőjét és az önkormányzati képviselőt, és kértük a javítást. A napokban arra járva láttuk hogy mindkettőt javították így most már biztonságosabb a közlekedés a házhoz.
Karitász csoportunkhoz csatlakozott egy házaspár így létszámunk 15 főre gyarapodott. Öröm látni ,hogy az emberek érzik és tudják, hogy a karitatív munkával mi is gazdagabbak leszünk hiszen jót tenni jó!
Az idősek otthonában működő imacsoport töretlen hittel lelkesedéssel szervezi összejöveteleit amiért Isten áldja Fekete Piroskát!
Csoportunkból 4 fő lelki gyakorlaton volt Egerben. Hitünkben megerősödve jöttünk haza. Nagyon tartalmas 3 nap volt amit ott tölthettünk.
Ebben a hónapban egy napra esett az Egyházközségek napja és az éves Karitász találkozó Egerben. A csoport egyik fele itthon maradt a másik fele Egerbe ment.
- Akik itthon voltak ettek finom gulyást és szórakoztak.
- Akik Egerben voltak a Bazilikában, színvonalas előadásokat hallgattak, szentmisén vettek részt és megcsodálhatták Árpádházi Szent Erzsébet ereklyéjét.
Szeptember 30.- án templomunk búcsúja volt ahol a csoport minden tagja ott volt.
Persely adományunk 27.940.-Ft melyet hálás szívvel köszönünk ez úton is.
Több alkalommal érkezett pénz adomány a csoport számára ismert és ismeretlen adakozóktól. Isten áldja jóságukat!
Köszönjük, hogy segítik munkánkat, hiszen Isten mindannyiónkon ketesztül teszi a jót!

Batta Mária
Karitász csoport vezetője