fejleckep

A Karitász csoport 2018. december havi beszámolója

A december a várakozások és az öröm hónapja.

Dec.4.-én karitász gyűléssel kezdtük a hónapot, ahol megbeszéltük a ránk váró feladatokat.
Dec.10.-én reggel a roráté után a karitász csoport látta kis agapéval vendégül a szentmisén megjelent testvéreket. Igazán jól esett a forró tea és a kalács mindenkinek.
Dec.10.-én a Mindszenti templom különtermében 9 plébániáról 22 fő vett részt a központunk által szervezett idősgondozó és beteglátogató képzésen. Az egész napos program után oklevelet kaptunk, a csoportunkból 3 fő volt jelen. Biztosak vagyunk benne, hogy az itt megszerzett tudásunkat továbbadjuk társainknak és használni fogjuk mindennapi munkánk során.
Dec.13.-án a Gesztenyés úti Idős otthonban szentmisével egybekötött műsoros szeretetvendégséget tartottunk.20 idős testvérünknek tudtunk ajándékcsomagot átadni és tudtunk kedveskedni házi készítésű süteménnyel. Szép délelőttöt töltöttünk el.
Dec.15.-én a plébánia többi imacsoportjával együtt év végi bátyus összejövetelt tartottunk, ahol Károly atyát is köszöntöttük 92. születésnapja alkalmából. Volt vers, éneklés, játék, zene, beszélgetés, sok nevetés, finom ételek és sütemény. Nagyon jó hangulatban töltöttük a délutánt.
Dec.16.-án ért végett a tartós élelmiszer gyűjtésünk, amikor is 120 kg élelmiszert oszthattunk ki 30 család részére. Ezúton is köszönjük a testvérek adományait, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy segíthettünk.
Megtartottuk az Egymillió csillag a szegényekért segélyakciónkat, mely keretében gyertyákat osztottunk, a kapott adományok a 20129 évben jelentenek majd segítséget a csoport számára.
Egy krízis segély érkezett hozzánk a hónapban melyet továbbítottunk a központunk felé.
Felajánlásokból 2 db tv készüléket és 1 db hűtőszekrényt tudtunk a családsegítőn keresztül eljuttatni rászoruló családokhoz.

Köszönjük a kedves testvérek egész éves pénzbeli adományát, valamint azokat a tárgyi dolgokat melyekkel kicsit jobbá tudtuk tenni más emberek életét.


Isten bőséges áldását kérjük mindenkire, köszönjük, hogy együtt segíthetünk!
Számítunk a kedves testvérekre az előttünk álló új esztendőben is!


Batta Mária Karitász csop. vezetője