fejleckep

Karitász csoport 2019. december havi beszámolója

December hónapunk hamar eltelt, sok programunk volt.

A hónap elején koncert volt templomunkban, mely telt házas volt, csoportunkból is sokan részt vettünk rajta. Nagyon lélekemelő volt a muzsika hangjaival hangolódni az ünnepekre.
14-én közösen a többi imacsoporttal karácsonyi összejövetelt tartottunk, ahol köszöntöttük Károly atyát születésnapján és Jenő atyát névnapján. Battáné Katika nagyon szép versekkel és köszöntővel készült, sokat énekeltünk, nagyon jól éreztük magunkat. Volt enni és innivaló bőségesen, játszottunk, beszélgettünk, nagyon kellemesen töltöttük el az időt.
A tartós élelmiszer gyűjtés adományaiból december hónapban 28 családnak tudtunk csomagot összeállítani.
Krízis segéllyel nem fordultak hozzánk ebben a hónapban.
Gyermekruha adomány most is érkezett, amit egy háromgyermekes család felé továbbítottunk.
Az idősek otthonában Karácsonyköszöntő összejövetelt tartottunk. Károly atya misézett és utána verssel, ajándékkal és a szokásos házi süteménnyel vendégeltük meg azt a 15 személyt, aki látogatja a szentmiséket. Az idősek mindig nagyon szeretik az ilyen jellegű eseményeket, örülnek nekünk, jó elbeszélgetni velük.
1 millió csillag címmel gyertyákat osztottunk a szentmisék végén, a befolyt adományokból, amiket a gyertyákért kaptunk, a következő évben tudjuk támogatni a rászoruló családokat.
Fáklyás felvonuláson vettünk részt, szinte mindannyian, melynek keretében hitvallást tettünk megváltónk születése alkalmából. Igaz esett az eső, de nem csökkent a lelkesedésünk. Megérkezve a templomtérre a görög testvérek forró teával és forralt borral vártak, mi pedig az aprósüteményt adtuk. Az agapé után a templomban Bodai Richárd koncertjét hallgattuk meg, aki csodálatos hangjával elvarázsolt bennünket.
December utolsó napja a hálaadás napja is.


Nagyon köszönjük mindazok támogatását, akik pénzadományaikkal, ruhaneművel vagy élelmiszerrel segítettek bennünket, hogy tudjuk segíteni a rászoruló családokon és idős beteg testvéreinken!
Isten áldása legyen Önökön kedves jótevőink!


Batta Mária
Karitász csoport vezetője