fejleckep

Karitász csoport 2020.január havi beszámolója

Az új év első napján szentmisén vettünk részt, Jézus Társasága nevének ünnepén 22 Jezsuita állta körül az oltárt, ünnepélyes fogadalom megújításuk is volt. Igazán megindító volt és felemelő érzés volt papjainkat így együtt látni.

Január 14-én tartottuk első összejövetelünket, melyen részt vett Károly atya is, közösen imádkoztunk küldetésünk sikeréért, hogy ebben az esztendőben is eljussunk a rászoruló emberekhez és tudjuk segíteni.
Éves beszámoló hangzott el, és előre tekintettünk, hogy milyen feladatok várnak ránk.
Csoportunkban egy házaspár új otthonba költözött és meghívott bennünket, Károly atyát és Jenő atyát is házszentelőre. Jenő atya szentelte be a házat, közösen imádkoztunk a ház lakóiért és közösségünkért. Nagyon kellemes estét töltöttünk el beszélgetéssel, finom ételekkel és italokkal.
Ebben a hónapban 2 új férfi önkéntes jelentkezett csoportunkban, aminek nagyon örültünk, szívesen fogadtuk őket. Bízunk benne, hogy nagy segítség lesz számunkra az ő jelenlétük.
Januárban is tudtuk biztosítani a rászoruló családoknak az élelmiszer csomagot, amit új önkéntesünk csomagolt és mindketten vittek ki házhoz is csomagokat.
Idős testvéreinkkel rendszeresen tartunk telefon kapcsolatot és személyesen is látogatjuk őket.
Az állandó segélyezettek közé felvettünk egy négy gyermekes fiatalasszonyt, aki nehéz körülmények között egyedül neveli gyermekeit.
Érkezett ruha adomány ebben a hónapban is, aminek egy háromgyermekes család örült most.
Krízissegély kérelemmel egy fő jelentkezett nálunk, de kérelmét sajnos nem tudta most teljesíteni a Karitász.
Érkezett csoportunkhoz pénzadomány is, amit most is hálás szívvel köszönünk az adományozónak, nagy segítség ez a csoport működéséhez.
Az idősek otthonában továbbra is működtetjük az imacsoportunkat, hála Fekete Piroskának, aki szívén viseli az idős emberek imádságos életét. Fontos, hogy érezzék nincsenek egyedül.
A református testvéreknél Ökumenikus Istentiszteleten jártunk, igét hirdetett Dobos András görög atya. Jó volt látni szép új templomukat.

Köszönjük minden jó szándékú ember segítségét, aki bármi módon segíti csoportunk működését. Köszönjük az imákat beteg testvéreinkért is.
Batta Mária
csop.vezető