fejleckep

Katolikus Karitász Szeretetszolgálat

Plébániánkon a Katolikus Karitász Szeretetszolgálata működik. Az egyház nevében és az evangélium szellemében tesszük a jót. Az önkéntesek segítő munkájukkal azon vannak, hogy az Isten által jónak teremtett világot újra jobbá tegyük.

A Karitász nagy családja a világon évente 200 országban segít 24 millió embernek. A világban 1.065.000 segítő tevékenykedik.
A Karitász célja és feladata, a szegények, rászorulók, bajbajutottak megsegítése a Katolikus Egyház nevében.
Helyi csoportunk az alábbi feladatokat végzi rendszeresen:
Beteg, idős emberek látogatása otthonaikban vagy a kórházban. Adományok gyűjtése és szétosztása. Erzsébet napi kenyérosztás. Csoportgyűlés havonta egyszer. Anyák és idősek köszöntése, ajándékozás. Idős otthonba szeretetvendégség évente kétszer. Karitász mise. Nagyböjtben keresztút végzése. Havonta élelmiszer adományok csomagolása, kihordása azoknak, akik nem tudnak érte jönni. Szervezünk szentségimádásokat, a többi városi Karitász csoportokkal közösen, lelkigyakorlatot végzünk, sok közös imádkozási alkalmunk van. Krízis segély támogatásban segítjük a családokat.
Szeretünk együtt lenni, járunk kirándulni, köszöntjük egymást név és születésnapokon, évente kétszer a többi csoporttal közösen összejövetelt tartunk, ahol mindig jól érezzük magunkat. Részt veszünk az éves Karitász találkozón Egerben.
A plébániához kötődünk, az eseményeken jelen vagyunk, a csoportunk jó kapcsolatot ápol a plébános atyával.
A felebaráti szeretet gyakorlása, a Karitász keresztény közösségének védjegye.
A Karitász munkatársai, önkéntesei azért dolgoznak, hogy Isten szeretete szétáradjon a világban. Várjuk sorainkba azokat, akik segíteni szeretnének másokon – másoknak.
Batta Mária csop.vez.46/303-474, 20/430-1187

Valljuk, hogy jót tenni jó!