fejleckep

Március 16-án, hétfőn 16:30-kor folytatódik az emeleti hittanteremben a nagyböjti Hétköznapok Lelkigyakorlata. A KÉK (Keresztény Élet Közössége) előkészített anyagát használjuk. A lelkigyakorlatozók 5 héten át hétfőnként találkoznak, hogy megosszák tapasztalataikat és eligazítást kapjanak imádságuk végzéséhez.

Március 14-én, szombaton a Családi csoport tagjai találkoznak 16:00 órakor a hittanteremben.

Szeretettel várják azokat a családokat, akik csatlakozni szeretnének!

Február 22-én, szombaton 14:30-17:30 között lesz a templomi farsang a Gimnázium éttermében. A rendezvényre szívesen fogadunk a részt vevő gyermekek szüleitől és a plébánia híveitől süteményeket, pogácsát és üdítőt. Zenét a Dominó Duó szolgáltatja. Lesz táncház, kézműves foglalkozás, jelmezverseny, tombola, palacsintaevő verseny.

Mindenkit várunk, kicsiket és nagyokat!

Február 10-én, hétfőn 17:00 órától a kápolnában a Szent Mónika imaközösség találkozója lesz. Hívjuk közös imádkozásra a híveinket!

Az életét Istenhez igazító ember az év végi hálaadásban egy megjárt esztendő Isten adta ajándékaiért mond köszönetet. Alkalom ez arra, hogy az Istentől kapott életet, annak épségét, a betegségből való gyógyulást hálával viszonozzuk. Istené a világ minden anyagi java, mely megélhetésünk föltétele. E javak felhasználásához az együtt munkálkodást lehetővé tevő emberek közösségét sem mi magunk rendeltük hozzá.
Az új esztendő küszöbén nem tudjuk, mit hoz a jövő. Minden gondolatunk, tervünk, reményünk megvalósulása olyan körülményektől függ, amelyek nem rajtunk múlnak. Mégis bizalommal csendül föl ajkunkon az újévi ének: „Ó, szép Jézus, ez új esztendőben légy híveidben. Ó, Mária, esedezz érettünk, édes reményünk, hogy ez új esztendőben lehessünk épek testben, lélekben!” Mindez idén is ajándék lesz számunkra mennyei Atyánktól. Biztosak lehetünk abban, hogy meg is kapjuk tőle mindazt, ami üdvösségünkre szolgál, s élhetünk e javakkal az előrehaladó világban. (tovább bövebben alatt)

December 22-én, vasárnap délután 16:00 órától fáklyás felvonulást tartunk az avastetői buszvégállomástól templomunkig, együtt a református és a görögkatolikus testvérekkel. A megérkezés után agapé várja a híveket.

Mindenkit szeretettel várunk!

November 24-én, vasárnap 8:30-as szentmise után adventi koszorú készítésére várjuk a gyerekeket és szüleiket az iskola ebédlőjébe. Az alapanyagok egy részét biztosítjuk, de aki tud hozzon magával.

Március 11-én, hétfőn 16:30-kor kezdődik az emeleti hittanteremben a nagyböjti Hétköznapok Lelkigyakorlata. A KÉK (Keresztény Élet Közössége) előkészített anyagát fogjuk használni. A lelkigyakorlatozók hétfőnként találkoznak, hogy megosszák tapasztalataikat és eligazítást kapjanak imádságuk végzéséhez.

Január 6-án, vasárnap 16:00-tól Mocorgós mise lesz a kápolnában kisgyermekes családok részére.

November 25-én, Adventi koszorú készítés a 8:30-as szentmise után az Ádám János teremben. Aki teheti hozzon magával koszorú alapot és gyertyát is, hogy legyen elegendő.

November 26-án, hétfőn 16:30-kor kezdődik a Hétköznapok Lelkigyakorlata az Ádám János teremben. A KÉK (Keresztény Élet Közösssége) előkészített anyagát fogjuk használni.

Augusztus 25-én, szombaton 15 órától Elek László jezsuitát templomunkban pappá szenteli dr. Ternyák Csaba egri érsek.

Mindenkit szeretettel várunk az előző éjjeli virrasztásra, a szentelés utáni egész estés ünneplésre, és másnapi újmiséjére is.

Július 9-én, hétfőn délelőtt 10 órakor tartja összejövetelét a "Hogy-vagy klub" az Ádám János teremben. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

1. oldal / 6

 

logo

Isteni Ige temploma - Avas-Déli Római Katolikus Plébánia

3529 Miskolc, Fényi Gyula tér 4.

Telefon: +36 46 303 474

E-mail: jezsu.plebania@gmail.com