fejleckep

Házasságok megáldása

A házasság hete
Hitünk szerint a legszebb és legerősebb kötelék egy férfi és egy nő között a házasság, melyet a gyermeknevelés koronáz meg. A házasság a legkisebb s egyben a legerősebb közösség. Isten megszólít, figyel ránk, bátorít minket. Olyan az Isten, mint a forrás, amiből mindig feltör valami friss, csodálatos, üdítő, meglepő, áhított, amire vágyakozunk.
Ez az ajándékozó szeretet mindig megújul, mindig el tudja kápráztatni azt, aki rátekint, aki belemerítkezik Azokat a kapcsolatokat is meg tudjuk ünnepelni, amelyekben már régóta benne vagyunk, de lehet, hogy most születünk bele éppen új ízzel, figyelemmel, élethelyzettel.
A kapcsolatban történő újjászületés az „engedelmeskedjetek egymásnak” parancsában testesül meg. Ez a közös felelősségvállalásunk záloga. Ha ezt látom meg életem társának velem rezdülésében, akkor hálát tudok adni érte. Ha a közös életet így ünnepeljük, akkor születik meg az Isten dicsérete, akkor tudjuk kimondani, hogy életünk célja, hogy teljesítsük Isten akaratát. (MK)

Február 16-án, vasárnap a 11:30-as szentmisében lesz a házasságok megáldása, a Házasság Hete keretében. Emléklappal kedveskedünk a megáldott jubiláló házaspároknak. 

 

logo

Isteni Ige temploma - Avas-Déli Római Katolikus Plébánia

3529 Miskolc, Fényi Gyula tér 4.

Telefon: +36 46 303 474

E-mail: jezsu.plebania@gmail.com